Brahioplastia – te scapă de pielea întinsă și lăsată din zona brațelor

Frumusețea corporală își pierde din frumusețe și strălucire odată cu vârsta. Uitându-te în oglindă, ai putea remarca anumite zone inestetice. Una dintre acestea ar putea fi zona brațelor, care a avut de suferit în urma schimbărilor în greutate, îmbătrânirii sau a factorului genetic. Din fericire, chirurgia plastică estetică oferă o mulțime de soluții care îți vin în ajutor. Brahioplastia sau liftingul brațelor este o intervenție estetică de înlăturare a excesului de piele și grăsime de la nivelul brațelor (în zona dintre axilă și cot). Am aflat de la chirurgul plastician, Anatolie Taran, care este specificul acestei intervenții și ce efecte are.

  • Cine poate apela la brahioplastie

Odată cu trecerea anilor sau scăderea greutății, pielea din zona brațelor își pierde din elasticitate și țesutul moale al brațelor devine lax. Brahioplastia nu este numai liftingul brațelor, dar și liposucția brațelor. Se recomandă persoanelor care deja au pierdut din greutate, pentru refacerea aspectului tonifiat și simetric al brațelor. 

  • Ce este brahioplastia mai exact? 

Țesutul moale al brațelor devine lax. Și persoanele slabe pot avea un exces de piele în această zonă ca urmare a unui proces natural de îmbătrânire sau o predispoziție genetică. Sportul și dieta echilibrată de-a lungul vieții nu ne scapă de asemenea probleme. Iar brahioplastia este o intervenție ce poate fi efectuată doar într-o clinică estetică în Chișinău pentru înlăturarea excesului de piele și grăsime.

  • Ce tipuri de brahioplastie există? 

În funcție de cantitatea de grăsime și gradul excesului de piele, precum și de localizarea acestora (preponderent la rădăcina brațului, spre axilă sau pe toată lungimea brațului până la cot) se va stabili tipul de lifting indicat fiecărui pacient.

  • Liftingul brațelor cu cicatricea transversală, localizată în axilă se realizează în cazul în care există un procent minim de piele în exces. Se a sociază aproape întotdeauna cu liposucția brațelor. 
  • Liftingul pe toată lungimea brațelor – elimină țesutul gras și pielea în exces de la cot până la axilă. Cicatricea este plasată pe partea internă a brațului. 
  • Brahioplastia extinsă – se elimină surplusul de piele și grăsime atât de pe brațe cât și de pe față laterală a toracelui, cicatricea rezultată prelungindu-se dincolo de axilă. Acest tip de lifting se adresează aproape exclusiv persoanelor care au slăbit foarte mult, de obicei prin chirurgie bariatrică.
  • Ce alte alternative există? 

În cazul persoanelor cu pielea elastică, liposucția brațelor poate să rezolve problema. Dacă pielea are o elasticitate satisfăcătoare se va retracta pe noul contur al brațului în urma lipoaspirației. Atunci când pielea are vergeturi sau este deja în exces, după lipoaspirație rezultatele nu vor fi surprinzătoare. În acest caz, singură modalitate de refacere a aspectului normal al brațelor este eliminarea surplusului de piele.

  • Care este procedura preoperatorie?
  • La prima consultație cu esteticianul se discută despre istoricul bolilor, despre intervențiile anterioare, alergii la medicamente și modul în care ai slăbit.
  • Se consultă și specialistul anestezist și se evaluează starea sănătății, în special, hipotensiune sau hipertensiune arterială, problemele vasculare, cardiace, diabetul, problemele pulmonare, epilepsie, problemele neurologice, alergii la diverse medicamente.
  • Înainte de operație se efectuează tot pachetul de analize necesare în clinica estetică din Chișinău. 
  • Se interzice consumul de alimente și chiar apă cu 8 ore înainte de intervenția chirurgicală. 
  • De regulă, operația trebuie făcută în afara perioadei menstruale.
  • Se interzice și urmarea unei diete stricte înainte de intervenție, deoarece poate întârzia vindecarea. 
  • Se interzice fumatul cel puțin cu 2 săptămâni înainte și după intervenție. 
  • Evită expunerea în exces la soare.
  • Nu se recomandă efectuarea intervenției în cazul unor infecții virale, gripă sau alte infecții. 

 

  • Cum se efectuează? 

De obicei, operația de lifting a brațelor durează între 2 și 3 ore. Poate să implice anestezie locală sau anestezie generală, în funcție de cât de complexă este operația. Pacientul poate pleca acasă în aceeași zi după intervenție. Indicația medicului este de a rămâne sub supraveghere 24 de ore în clinică. În cazul liftingului extins, intervenția poate dura până la 4-5 ore.

  • Cum decurge perioada postoperatorie?

Postoperator este nevoie de aproximativ 7-10 zile de concediu, deoarece este important să se mențină brațele ridicate pentru diminuarea edemelor și trebuie limitată efectuarea mișcărilor. Se recomandă un corset elastic special timp de 6-8 săptămâni. 

  • Care ar fi eventualele riscuri sau complicații?

Liftingul brațelor este o intervenție chirurgicală mai complexă, de aceea se cere o informare riguroasă. De cele mai multe ori, pacienții se tem de această procedură, dar după consultația specialistului, prezentarea rezultatelor și informarea minuțioasă se ia o decizie corectă. Este o intervenție chirurgicală și desigur există anumite riscuri legate de anestezie, sângerare, hematoame, infecții, cicatrice inestetice etc.

  • Care este efectul brahioplastiei? 

Rezultatele se văd peste o lună, dar definitoriu abia peste 3-6 luni. Deși liftingul brațelor are efecte de durată, nici o procedură estetică nu poate opri procesul de îmbătrânire. De asemenea, fluctuația în greutate afectează rezultatul operației. Prin urmare, rezultatele sunt bune în ceea ce privește reconturarea brațelor și sunt definitive, dar necesită o menținere și grijă.