Servicii de chirurgie plastică și reparatorie în Chișinău. Apropo! Și bărbații apelează la operații estetice

Buze, nas, sâni, fese...totul se modelează şi în Moldova. Apropo! Şi bărbaţii apelează la chirurgie plastică. Cel mai des îşi fac transplant de păr.

Publicată de Prima ora pe Joi, 29 iunie 2017

”Chirurgia frumuseții” se împarte în trei ramuri: chirurgia reconstructivă, chirurgia plastică și cea estetică. Înainte de orice tip de intervenție, medicul estetician discută cu pacienții despre tehnicile de lucru, despre rezultatele scontate și despre posibilele efecte negative.

Iată care sunt cele mai solicitate intervenții din chirurgia plastică

În zona facială cele mai populare intervenții sunt: 

  1. Blefaroplastia inferioară și superioară este intervenția la nivelul pleoapelor, prin care se corectează surplusul de piele.
  2. Lipofillingul care ne scapă de ridurile din regiunea nazolabială, accentuează pomeții etc.
  3. Augmentarea buzelor prin tehnica bullhorn. Este o intervenție minuțioasă, cu tehnici fixe, se efectuează sub anestezie locală. Recuperarea este rapidă, cel puțin două săptămâni. Efectul este de lungă durată.

Alte intervenții din domeniul chirurgiei plastice și reparatorii sunt:

  • Otoplastia (corecția formei urechilor) este o procedură la fel de populară în rândul copiilor, bărbaților și chiar a femeilor.
  • Implanturile mamare. Tehnica de implantare este una care nu lasă cicatrice vizibile, deoarece se implantează transauricular sau sub fosa axială.  În cazul reducției mamare, în jurul areolei se micșorarea surplusul de piele ptozat. Neapărat se realizează consultația medicului mamolog, se examinează glandele mamare, se efectuează ultrasonografia și mamografia, precum și toate analize clinice și paraclinice necesare, se stabilesc împreună cu chirurgul plastician indicațiile și contraindicațiile.
  • Abdominoplastia sau eliminarea surplusului de piele ptozat.  
  • Lipoaspirația din zonele laterale ale coapselor și augmentarea feselor. 

În rândul bărbaților cele mai populare proceduri sunt transplantul de păr, blefaroplastia inferioară și superioară, abdominoplastia.