Micșorarea sânilor prin reducția pielii și repoziționarea complexului areolă-mamelon

În timp ce unele femei caută să-și pună implanturi mamare, altele, din contra, ar vrea să aibă sâni mici. De ce ar vrea unele să renunțe la un bust proeminent?

  • Le provoacă dureri de spate;
  • Le provoacă dureri musculare;
  • Au o ținută incorectă și, respectiv, are de suferit coloana vertebrală;
  • Nu pot dormi pe burtă;
  • Sânii sunt lăsați și au un aspect estetic mai puțin plăcut.

Deci, nu este de mirare că multe femei, pentru a scăpa de astfel de incomodități, apelează la un chirurg plastician. Dacă te-ai decis să faci o operație de micșorare a sânilor trebuie să știi următoarele lucruri:

Ce trebuie să faci înainte de operație?

Dacă te-ai decis să recurgi la micșorarea sânilor, întâi de toate trebuie să te consulți cu un doctor estetician bun. Acesta te va sfătui dacă ai sau nu nevoie, într-adevăr, de o asemenea intervenție.

-Înainte de operație se face o ecografie mamară;

-Nu mânca și nu bea nimic după miezul nopții dinaintea operației;

-Nu administra aspirină ori alte medicamente în componența cărora intră aspirina cu 2 săptămâni înainte de operație;

-Nu merge la operație dacă ești în perioada menstruală;

-Dacă fumezi, renunță la acest obicei cu cel puțin 1-2 săptămâni înainte de operație;

-Nu te expune la soare înainte de operație;

-Nu ține diete înainte de operație;

-Dacă răcești ori faci o infecție de orice fel, operația trebuie amânată.

Cum se va efectua operația de reducție mamară?

Înainte de a te pomeni pe masa de operație trebuie să anunți chirurgul și anestezistul dacă suferi de vreo afecțiune, ori dacă porți lentile de contact și proteze dentare.

Mărimea și greutatea sânilor pot fi reduse printr-o varietate de tehnici chirurgicale. Întâi de toate, medicul va reduce surplusul de piele din jurul complexului areolă-mamelon și îl va așeza într-o poziție normală. Sânul va căpăta o formă nouă, iar din acastă cauză va fi necesară repoziționarea complexului areolă-mamelon. Se recomandă ca operația plastică să se facă după cel puțin șase luni de la întreruperea alăptării. Asta pentru că abia după această perioadă sânii revin la o stare neutră din punct de vedere funcțional. Cusăturile se fac cu fire resorbabile, cu materiale de cea mai bună calitate, astfel încât cicatricea să fie cât mai mică. La suprafața pielii se aplică un spray adeziv și un pansament special, care permite o vindecare optimă.

Ce va trebui să faci după operație?

De cele mai multe ori, micșorarea sânilor nu este o intervenție care aduce cu sine complicații. Totul depinde, însă, de medicul care te operează și de tine. Pentru a preveni apariția unor complicații, pacienta va avea câte un drenaj de fiecare parte a trunchiului, pentru una sau două zile. Tot pentru această perioadă vei sta în spital sub supravegherea medicilor care vor administra antibiotice, vitamine și calmante. Tratamentul cu antibiotice va fi continuat timp de 5 zile. Dacă după operație vei suferi de anemie, chirurgul estetician îți va prescrie și un supliment de fier. După operație ți se va aplica un pansament de protecție, care va trebui schimbat zilnic timp de 7 zile.

  • Timp de 6 săptămâni evită efortul fizic;
  • Poartă sutien. În primele două, trei luni vei purta sutien chirurgical;
  • Nu te expune la soare și nu merge la solar în primele 3 luni de la operație;
  • Mergi la control la o lună și la șase luni de la operație.

Operația nu va împiedica alăptarea în cadrul unei noi sarcini.