Ce este blefaroplastia superioară și inferioară

Mai știi senzația de ochi triști? Poate dincolo de o tristețe metafizică, de vină sunt pleoapele căzute sau pungile de sub ochi?! Astăzi, femeile își doresc să obțină un elixir al tinereții veșnice și pe bună dreptate. Sunt atât de multe metode moderne care îți readuc tinerețea în doar câteva zile. Apelează la un chirurg plastician bun și află care sunt secretele frumuseții de lungă durată.

Contactul cu ochii este primul pas în aproape toată interacțiunea umană și formează baza încrederii.

În mod evident, ochii tăi reprezintă o parte importantă a modului în care tu și restul lumii interacționează. Din păcate, ochii sunt primii care se supun schimbărilor aduse de vârstă. Blefaroplastia teste o tehnică care îmbunătățește aspectul pleoapelor și îmbunătățește conturul pleoapelor. Un medic estetician bun prezintă toate beneficiile și riscurile acestei proceduri, pentru o informare adecvată.

Ce este blefaroptoza (pleoapa căzută) și ce urmări poate avea?

”Pleoapa căzută” sau ptoza palpebrală poate afecta un ochi (mai frecvent când e urmarea unui defect organic, de exemplu un nerv afectat, o traumă la nivelul mușchilor) sau ambii ochi (poate fi congenitală sau poate surveni din cauza înaintării naturale în vârstă, când se relaxează ţesuturile de la nivelul orbito-palpebral).

Ptoza palpebrală nu este doar un defect estetic. Pleoapa căzută afectează și vederea - poate duce la ambliopie (scăderea acuității vizuale) sau astigmatism (defect de vedere ce necesită ochelari sau intervenție asupra corneei). Postura tot poate fi afectată - tentativele de compensare a defectului de vedere forțează persoanele ce suferă de blefaroptoză să țină capul într-o poziție vicioasă și pot duce la torticolis.

Cum se manifestă pungile infraorbitale?

Pungile infraorbitale evidențiate sunt o problemă frecventă, este afectată pleoapa de jos. Aspectul de ochi obosiți, pungile evidențiate sau intens colorate (de la albăstriu difuz la violet deranjant) pot fi temporare (oboseală, retenția de lichide) sau permanente (ereditar, din cauza vârstei sau a unor afecțiuni).

Cum scăpăm de efectul inestetic al pungilor de sub ochi și a pleoapei căzute, prin intermediul blefaroplastiei transconjunctivale

În dependență de localizarea problemei, există două intervenții asupra pleoapelor:

 • Blefaroplastia superioară
 • Blefaroplastie inferioară - de înlăturare a surplusului de piele ptozat și țesut adipos și blefaroplastia transconjunctivală de înlăturare a pungilor de sub ochi

Blefaroplastia superioară se efectuează și la o vârstă mai fragedă, în cazurile în care acest aspect este unul ereditar. Este populară și la maturii ce au nevoie de o blefaroplastie superioară pentru îndepărtarea excesului cutanat şi reinserţia muşchiului ridicător al pleoapei la tars. Blefaroplastia superioară ”ridică” pleoapa și deschide privirea. Uneori poate fi necesară vizita la un oftalmolog, pentru a verifica dacă nu a fost influențată vederea. Efectele după blefaroplastia superioară sunt imediate și perfect vizibile.

Blefaroplastia transconjunctivală de înlăturare a pungilor infraorbitale înlătură eficient pungile de sub ochi.  Operația elimină excesul de piele și țesut adipos din jurul ochilor și reduce aspectul obosit, subliniază pomeții și face liniile feței mult mai subtile.

Informații generale despre intervenția chirurgicală

Folosită în primul rând pentru chirurgia inferioară a pleoapelor, blefaroplastia transconjunctivală se apropie instantaneu de planul adânc și permite ajustarea foarte precisă a grăsimii infraorbitale. Pentru pacienții cu elasticitate bună a pielii, blefaroplastia transconjunctivală este singura operație estetică necesară pentru înlăturarea pungilor de sub ochi cu succes. Îndepărtarea grăsimii se poate face sub forma unei incizii în interiorul pleoapei inferioare fără a lăsa cicatrici.

Pentru pacienții care au nevoie de ambele proceduri: blefaroplastie inferioară și blefaroplastie superioară, intervenția chirurgicală se realizează în două etape, cu anestezie locală.

 1. Incizia pleoapei superioare începe la nivelul faldurilor ochiului (astfel se reduce la minim vizibilitatea cicatricilor) și se extinde ușor pe lateral pe pielea pleoapelor.
 2. Incizia transconjunctivală a pleoapei inferioare se realizează sub gene, făcând astfel incizia aproape invizibilă. Sunt cazuri când se efectuează și două incizii. Anatomia pleoapelor este în întregime tridimensională.

Blefaroplastia - recuperare

Perioada de recuperare este de la două săptămâni până la o lună. Efectul final poate fi văzut în decurs de 1-3 luni. În prima perioada este interzisă munca fizică excesivă și exercițiile fizice. Această intervenție chirurgicală este una estetică și trebuie efectuată doar de un chirurg plastician într-o clinică dotată corespunzător.  

Scopul acestui tip de operație estetică este de a readuce sclipirea în ochii tăi. Efectul este unul garantat și cu rezultate pe termen lung. Există numeroase beneficii ale abordării transconjunctivale, printre care: lipsa cicatricilor, conservarea mușchilor și septului care stau la bază, eliminarea oricărui risc de cădere a pleoapelor inferioare.

Alte beneficii:

 • Nu rămân cicatrici externe
 • Recuperare rapidă
 • Mai puțină traumă a țesutului din jurul ochilor
 • Edeme și hematoma reduse
 • Se păstrează forma ochilor
 • Eliminarea pungilor inestetice de sub ochi
 • Procedură inovatoare mini-invazivă

Pentru mai multe detalii apelează la numărul de telefon +373 79 432 776 sau programează-te la o consultație.

Articole Similare

 • Vezi cum se face intervenția de blefaroplastie superioară sau remodelarea estetică a pleoapei (VIDEO)
  Te derajează aspectul căzut al pielii de la nivelul ochilor? Zona arată tot mai îmbătrânita şi obosită? Am fost curioși să aflăm de la chirurgul plastician, Anatolie Taran, care activează în cadrul Centrului medical Terramed, ce ne recomandă. Medicul ne-a lăsat să asistăm la o intervenție chirurgicală numită blefaroplastia sau remodelarea estetică a pleoapei, pentru ...
 • Medicul estetician – Anatolie Taran, te ajută să înlături pungile de sub ochi
       Ce știi despre pungile de sub ochi? Crezi că apar din cauza insomniei cronice? Dar despre pleoapa superioară căzută ce părere ai? Crezi că se confruntă cu această problemă doar la persoanele în etate? Greșești. Și persoanele de până la 30 de ani se pot confrunta cu afecțiunea numită blefaroptoză, iar pungile de sub ochi ...