Lifting-ul mamar – un plus de fermitate și volum

Ce este liftingul mamar?

Ridicarea sânilor - cunoscută și sub denumirea de mastopexie - este o intervenție chirurgicală efectuată de un chirurg plastician pentru a schimba forma sânilor. În timpul unui lifting mamar excesul de piele este îndepărtat și țesutul mamar este remodelat pentru a ridica sânii. Ridicarea sânilor nu va schimba semnificativ dimensiunea sânilor. Liftingul mamar nu este o intervenție chirurgicală complexă și are o evoluție postoperatorie ușoară. Prin operația de ridicare a sânilor chirurgul estetician face două lucruri importante. În primul rând, reduce excesul de piele și repune areola mamară și mamelonul mai sus și, mai apoi, modelează intern glanda mamară. O intervenție precum liftingul mamar poate face diferența între o femeie neîncrezătoare în forțele proprii și una sigură pe ea, strălucitoare.

Cine poate apela la lifting mamar?

Pe măsură ce anii trec, sânii își schimbă forma, pierd elasticitatea și fermitatea. Sânii au legătură directă cu feminitatea. Nu te mai simți în pielea ta, la fel de fermecătoare și suavă la toate vârstele. Mai ales dacă aspectul sânilor este inestetic. La operaţie de ridicare a sânilor apelează paciente care au sânii căzuţi, deşi au o mărime satisfăcătoare, atunci când sânii sunt lipsiţi de consistență sau fermitate, ori atunci când zona areolară este îndreptată în jos.

Sunt mai multe cauze care contribuie la modificarea semnificativă a formei:

  • Sarcina

În timpul sarcinii, ligamentele care susțin sânii se pot întinde, pe măsură ce sânii devin mai plini și mai grei. Această întindere ar putea contribui la slăbirea sânilor după sarcină, indiferent dacă alăptezi sau nu copilul.

  • Scăderea bruscă a greutății

Schimbările greutății pot determina întinderea pielii și pierderea elasticității. De asemenea, scăderea ponderală repetată sau drastică.

Ai putea recurge la o operație de lifting mamar dacă sânii tăi și-au pierdut forma și volumul. Ptoza mamară – constă în deplasarea sânilor (căderea), în poziție inferioară, în grade diferite. Se însoțește uneori și de inegalitate (asimetrie) de volum. Printre cauze poate fi și o stare constituțională, concretizată prin calitatea precară a țesutului de susținere de la nivelul pielii (fibre de colagen și elastice). Uneori pot fi prezente și vergeturile.

Perioada preoperatorie și recuperarea

Inițial, potențiala pacientă va consulta cel mai bun chirurg estetician. Examinarea clinică este obligatorie și aceasta trebuie să fie efectuată conform tuturor prescripțiilor medicale. Tehnica chirurgicală este aleasă în raport cu gradul ptozei și forma sânului. Liftingul mamar presupune nu numai ridicarea, ci și remodelarea sânilor, pentru un rezultat cât mai armonios, se poate lua în discuție și nevoia de a “suplimenta” materialul existent, cu implanturi mamare.

În perioada preoperatorie pacienta întrerupe tratamentele hormonale (anticoncepționalele) și renunță la vicii (cel puțin 10 zile fără fumat sau alcool).

Imediat după operație pacienta este externată - în perioada postoperatorie, pacienta poartă obligatoriu bustiera specială timp de 2 luni. Firele se extrag la 12-14 zile. Durerile resimţite sunt minore şi pot fi ameliorate cu ajutorul calmantelor obişnuite, iar vânătăile şi umflăturile ce pot apărea în jurul areolei dispar în câteva săptămâni. Cicatricile în urma intervenţiei se estompează în timp, până devin aproape invizibile. 

Factorul de risc numărul unu este fumatul. Din acest motiv se interzice fumatul cu 2-3 luni înainte de intervenție și după. Liftingul mamar are ca rezultat un contur mai tânăr şi mai ferm al sânilor, deoarece el ridică sânii și le conferă o formă simetrică și estetică.

Pentru mai multe detalii apelează la numărul de telefon +373 79 432 776 sau programează-te la o consultație.

 

Articole similare: