Operația de micșorare a stomacului – cea mai populară metodă de slăbire

Ai încercat zeci de diete, te-ai înfometat aspru, ai încercat să faci cât mai multă mișcare, dar tot ai rămas cu masa corporală peste normă? Dacă descrierea de mai sus a atins o coardă sensibilă, atunci operația de micșorare a stomacului e anume pentru tine. Este una dintre cele mai recente și eficiente intervenții chirurgicale, menită să combată obezitatea morbidă. În cazul în care eviți să faci acest pas important, care-ți va schimba viața complet, înseamnă că nu ai fost informat despre o asemenea procedură minune.  

Micșorare de stomac – scapi de 70-80% din stomac și de chinul sufocant al grăsimii

Operația de micșorare a stomacului, care mai este numită și Gastric Sleeve, este metoda prin care este îndepărtată partea exterioară a stomacului. Intervenția se realizează pe cale laparoscopică. Este vorba despre un tub subțire, luminat, care este introdus în abdomen printr-o mică incizie. Acestuia îi este atașat un foarfece chirurgical prin care este tăiată și îndepărtată bucata de stomac.

Intervenția laparoscopică de micșorare a stomacului are mai multe avantaje:

  • Durerile postoperatorii sunt mai mici
  • Apariția infecțiilor are un indice scăzut
  • Rămân cicatrici mici
  • Permite recuperarea rapidă

După operația de micșorare de stomac volumul acestuia se va reduce semnificativ, de la 210 ml. Cu alte cuvinte, odată ce e micșorat, stomacul capătă aspectul unui tub îngust.

În primele 6 luni după operație scapi de cca 40% din greutate!!!

După ce a avut loc micșorarea stomacului, vei avea de parcurs o perioadă de recuperare. Primele săptămâni vei consuma doar alimente în stare lichidă. Ulterior vei putea trece la alimentele preferate. În cazul acestui tip de operație, nu se fac restricții la anumite produse pe care le consumai înainte.

Alte avantaje ale intervenției chirurgicale:

  • Se efectuează operația cu aplicarea tehnicii chirurgicale endoscopice
  • Așa cum sacul gastric devine mai mic, numărul de mese se va reduce și vei mânca mai puțin, senzația de sațietate o vei resimți doar după câteva îmbucături
  • În timpul intervenției este îndepărtat fundul gastric, responsabil de secreția grelinei, hormonul care are un rol major în apariția senzației de foame. După ce este tăiat, pofta de mâncare este mai mică
  • După operație nu va trebui să iei suplimente și vitamine toată viața, asta pentru că operația nu modifică circuitul fiziologic al alimentelor prin intestin
  • Această operație scade riscul apariției ulcerului
  • Așa cum nu sunt introduse corpuri străine în organism, riscul dezvoltării infecțiilor sau eroziunii este exclus

Cum mă pregătesc de operația pentru micșorarea stomacului?

Cel mai bun chirurg plastician – acesta este primul pas pe care trebuie să-l faci în pregătirea pentru operație. Mai exact, să găsești cel mai bun medic, care-ți va oferi toată încrederea și priceperea. Ți se va elabora un program individual de pregătire pentru intervenție. Asta presupune efectuarea unor investigații și pregătirea corpului pentru o perioadă total diferită - o schimbare totală a modului de viață, regim alimentar corect și cât mai multă mișcare.

Vei ajunge pe masa de operație doar dacă medicul va fi sigur că ești cu adevărat pregătit(ă) de o nouă schimbare în viața ta.

Odată ce ai luat decizia, poți să spui adio zecilor de kilograme în plus. Chiar și după câțiva ani după operația de micșorare a stomacului, greutatea în exces nu va reveni. În funcție de modul de viață pe care îl vei avea, ai putea să adaugi 1-2 kg, dar nicidecum nu vei ajunge cum erai înainte de operație.  

Pentru mai multe detalii apelează la numărul de telefon +373 79 432 776 sau programează-te la o consultație.

 

Articole similare: