Reconstrucția mamară – sâni plini de volum, simetrici și cu aspect armonios

Cicatricea după mastectomie este și una sufletească, nu doar fizică.

Impactul psihologic și emoțional asupra unei paciente care și-a pierdut un sân este echivalent cu cel al pierderii unei rude de gradul I. În Republica Moldova, în fiecare zi trei femei sunt diagnosticate cu cancer mamar, iar pe glob la fiecare trei minute este diagnosticată o femeie cu cancer mamar. Multe femei simt acest proces precum un handicap, deși nu este vizibil. Acest sentiment se reflectă în comportament și în viața de zi cu zi. Impactul asupra femeilor este foarte profund, ele sunt limitate în activități, nu mai pot purta costum de baie sau nu se mai simt atrăgătoare. Multe femei nici nu cunosc despre posibilitatea de recurge la o reconstrucție mamară.

Să întorci înapoi feminitatea întregului corp, să depășești această traumă este posibil prin reconstrucția sânilor. Aceasta este o recompensă psihică şi fizică pentru femeile care şi-au pierdut un sân din cauza cancerului sau altor afecţiuni. Crearea unui nou sân le poate îmbunătăţi semnificativ atât imaginea şi încrederea în sine, cât şi calitatea vieţii. Drumul către vindecare este lung, dar dacă ai alături un chirurg plastician bun, te poți simți în siguranță. Toate femeile au dreptul să fie femei integre, chiar și după experiențe traumatizante.

Ce presupune reconstrucția mamară

Reconstrucția sânului sau proteza mamară are ca scop refacerea unui sân de aspect natural ca formă și volum, atunci când acesta lipsește după o operație de mastectomie. Această operație are o mare încărcătură psiho-emoțională pentru o femeie care și-a pierdut sânul. De asemenea, este mult mai mult decât o simplă operație estetică. Este o intervenție chirurgicală complexă, ce necesită o echipă multidisciplinară formată din chirurg oncolog, chirurg estetician, chimioterapeut, radioterapeut, oncolog și psihoterapeut. Remodelarea sânului se poate desfășura într-o singură etapă sau în mai multe etape, imediat după mastectomie (în aceeași operație) sau tardiv, la un an sau mai mult de la mastectomie. Se poate realiza de asemenea și reconstrucția mamelonului și a areolei mamare.

Reconstrucția sânului poate fi efectuată de un medic estetician bun, folosind:

  • Implanturi mamare – este un procedeu care se desfășoară într-o singură etapă
  • Expanderi tisulari – sunt dispozitive cu forma asemănătoare implanturilor, umplute cu ser fiziologic, ale căror volum se mărește progresiv, până la obținerea volumului dorit. În a doua etapă, chirurgul plastician va înlocui expanderul cu un implant mamar
  • Implant – expander: sunt implanturi ce se măresc în volum pentru a obține surplusul glandular
  • Țesuturi proprii – conțin piele, grăsime și mușchi din regiunea abdomenului, spatelui și feselor, utilizate pentru a reconstrui forma și dimensiunile sânului

Indicații preoperatorii în cazul reconstrucției sânului

Chirurgia estetică este atât de dezvoltată, încât poate readuce fericirea femeilor care au suferit de boli grave oncologice ale glandei mamare. Pregătirea pentru operație începe cu o evaluare generală. Indiferent de tipul de reconstrucție ales, se recomandă să renunți la fumat, deoarece perioada de vindecare este întârziată și pot apărea complicații legate de supraviețuirea țesuturilor. Perioada de recuperare după reconstrucția mamară imediată sau tardivă este de aproximativ 6 luni. Ulterior, după 6 luni, va urma o etapă de simetrizare a sânilor.

Pentru mai multe detalii apelează la numărul de telefon +373 79 432 776 sau programează-te la o consultație.