Micsorare sani / Reductie mamara (Mamoplastia)

Dacă multe femei sunt fascinate de o mărire a sânilor și ard de nerăbdare de cucerească atenția  printr-un decolteu generos, ei bine, sunt și femei ce se simt intimidate de sânii voluminoși. Mult mai grave sunt cazurile când sânii prea mari creează disconfort și chiar probleme de sănătate. Cât de bine este să știi că se efectuează operații estetice în Chișinău și orice problemă poate fi soluționată. Micșorarea sânilor este o intervenție chirurgicală concepută pentru a rezolva numeroase probleme cauzate de sânii excesiv de mari și plonjanți (care atârnă). Creșterea în volum și greutate a sânilor produce întinderea și relaxarea ligamentelor care susțin glanda mamară, determinând căderea sânului și pierderea formelor feminine.

Reducția mamară ajută femeile să obțină o dimensiune proporțională între sân și corp. Pentru femeile care suferă de disconfort semnificativ din cauza sânilor mari, procedura poate ajuta la ameliorarea durerii, iritației și a conștiinței de sine. Scopul operației de micșorare a sânilor este de a reduce volumul surplusului de piele din jurul complexului areolă-mamelon și de a-l așeza într-o poziție normală. Aceasta implică îndepărtarea excesului de țesut cutanat și restabilirea conturului normal al sânilor, păstrându-se proporțiile cu restul corpului.

Sunt posibile trei intervenții chirurgicale plastice în cadrul acestei proceduri:

  • Reducerea mamară a excesului de piele din jurul aureolei

În jurul aureolei se elimină surplusul de piele fără incizii laterale suplimentare, 3-4 cm de țesut se înlătură.

  • Reducerea mamară în cazul obezității

Este o intervenție mai complicată, deoarece glanda mamară este cu volum foarte mare. Se recurge la intervenție chirurgicală de reducere din țesutul glandular și cutanat cu incizii special în forma unei ancore inversate.

  • Reducerea mamară cu implant

În cazul când în glandele mamare rămâne mai puțin țesut glandular, dar piele multă, atunci este posibil să fie adăugat și implant mamar. Sunt sâni căzuți care, după mai multe alăptări, devin goi. În acest caz este posibilă ridicarea și instalarea unei proteze pentru a suplini acest gol și a reda volum prin reducerea pielii.

Tehnica specifică utilizată va depinde de dimensiunea curentă a sânului și de compoziția și cantitatea de reducere dorită. Sunt cazuri când sânii sunt extraordinari de mari și este aproape inevitabilă operația de reducere mamară. Aceste cazuri sunt mai dificile, provocând pacientelor disconfort, modificări de coloană, limitează activitatea fizică și cea socială. Reducția mamară este o intervenție complexă. Din acest motiv, pentru siguranță maximă, pacienta are nevoie de consultația unui chirurg estetician competent.

Perioada preoperatorie și recuperarea după reducția mamară

Înainte de micșorarea sânilor pacienta este supusă unei examinări ce include:

  • mamografia sau ecografia mamară
  • ultrasonografia
  • consultația medicului mamolog

Alte indicații preoperatorii:

  • este interzisă administrarea medicamentelor ce conțin aspirină, cu 2 săptămâni înainte de operație
  • de regulă, operația trebuie făcută în afara perioadei menstruale
  • trebuie să anunți medicul dacă porți proteze dentare sau lentile de contact
  • este interzisă expunerea la soare
  • este interzisă operația dacă suferi de afecțiuni de orice fel, chiar și o simplă răceală

Recuperarea după operația de reducere a sânilor este relativ ușoară. Suturile se efectuează cu fire resorbabile, cu materiale de cea mai bună calitate, astfel încât cicatricea să fie cât mai mică. La suprafața pielii se aplică un spray adeziv și un pansament special, care permite o vindecare optimă. Nu există fire de scos, însă femeia trebuie să rămână la clinică pentru una sau două nopți. Postoperatoriu se administrează o medicație cu antibiotice, vitamine și calmante pe cale intravenoasă, cu reluarea progresivă a alimentației normale în primele 24 de ore. De asemenea, după operație pacienta poartă pansament elastic compresiv (sutien special) timp de 2-3 luni.

Pentru mai multe detalii apelează la numărul de telefon +373 79 432 776 sau programează-te la o consultație.

 

Articole similare: