Medicul estetician – Anatolie Taran, te ajută să înlături pungile de sub ochi

     

Ce știi despre pungile de sub ochi? Crezi că apar din cauza insomniei cronice? Dar despre pleoapa superioară căzută ce părere ai? Crezi că se confruntă cu această problemă doar la persoanele în etate? Greșești. Și persoanele de până la 30 de ani se pot confrunta cu afecțiunea numită blefaroptoză, iar pungile de sub ochi sunt un defect frecvent întâlnit, cu o serie întreagă de cauze. Dacă ai încercat toate procedurile cosmetice și metodele non-invazive pe care le cunoști și tot ai pleoape căzute ori pungi sub ochi, e cazul să apelezi la un chirurg estetician.

Ce presupune operația de blefaroplastie?

Operația de înlăturare a pungilor de sub ochi se numește blefaroplastie. Este o procedură complexă, dar dacă nu apelezi la timp la un chirurg plastic s-ar putea ca problema să se acutizeze în timp. Operația estetică la pleoape se efectuează cu anestezie locală. Medicul chirurg plastician va face o incizie nevăzută în pleoapa inferioară (dacă este vorba despre blefaroplastie inferioară), iar apoi va remodela grăsimea adunată cu ajutorul coagulatorului ori a laserului. Blefaroplastia superioară este menită să ”deschidă vederea” și să prevină problemele ce se dezvoltă în timp de la pleoapele căzute (ambliopia sau astigmatismul).

Ce trebuie să știi înainte de a solicita operația de blefaroplastie?

Înainte de a solicita operația de blefaroplastie, trebuie să știi că asta nu este un moft. Trebuie să fii pregătită și decisă sută la sută înainte de a bate la ușa chirurgului estetician. El îți va cere:

  • rezultatele consultației medicului hepatolog,
  • rezultatele consultației medicului nefrolog,
  • analize de sânge,
  • un consult oftalmologic.

Totodată, medicul estetician îți va recomanda să eviți administrarea medicamentelor anti-inflamatoare și a aspirinei cu cel puțin 14 zile înainte de operație. Nu vei avea voie să iei anticoncepționale cu 4-6 săptămâni înainte de operație.

Perioada de recuperare este de cel puțin două săptămâni.