Augmentarea buzelor cu biopolimeri este un risc. Dr. Anatolie Taran: “Realizez intervenții de înlăturare a biopolimerului de 1-2 ori pe luna”

Medic chirurg plastician categoria superioară, doctor habilitat în medicină și profesor universitar al USMF, Nicolae Testemițanu, Dr. Anatolie Taran a dezvăluit ce măsuri de precauție trebuie să ia fiecare pacient, înainte de a apela la procedura de mărire, corecție a buzelor și nu doar. 

Gabriela Damir, fiica interpretei Larisa Busuioc și a omului de afaceri Dorin Damir, a amenințat că o dă în judecată pe esteticiana care i-ar fi realizat o procedură de augmentare a buzelor, utilizând un alt preparat decât cel stabilit. Tânăra ar fi aflat ulterior că esteticiana i-ar fi injectat bio-polimer, substanță interzisă de mai mulți ani în diferite state, pentru reacțiile negative care pot apărea imediat sau în timp.

Potrivit dr-renert.com, de cele mai multe ori la baza acestei soluții injectabile stă un material permanent, neresorbabil ce poartă denumirea Bio-Alcamid. Acesta poate duce la reacții adverse precum: eritem, tumefacție, durere/sensibilitate, echimoze sau rare (hipersensibilitate locală, formarea de granuloame sau abcese, necroză, erupții acneiforme, reactivarea unei infecții herpetice latente).

Din păcate, unii specialiști-cosmetologi, încă mai utilizează acest produs, astfel mai mulți pacienți sunt supuși riscului reacțiilor negative, inclusiv la noi în țară.

EA.md a făcut legătura cu chirurgul plastician Anatolie Taran, care a dezvăluit că realizează într-o lună câte 1-2 intervenții chirurgicale, de extracție-eliminare a granuloamelor apărute în urma injectării cu polimer. „Realizez intervenții de înlăturare a bio polimerului 1-2 ori pe lună”, recunoaște specialistul.

„Recomand pacientelor care își doresc o mărire de buze, utilizarea unui singur produs, inofensiv pentru organism și anume Acidul Hialuronic curat, fără ca soluția să conțină alte substanțe dubioase”, este îndemnul lui Anatolie Taran.

De asemenea, domnul Anatolie recomandă să se facă verificarea înregistrării soluției care urmează a fi injectată, pe site-ul Agenției Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale în RM, care poate fi efectuată AICI.

După postarea făcută pe rețelele de socializare de către Gabriela Damir, aceasta ar fi primit mai multe mesaje, însoțite de poze care arătau consecințele grave a injectării în buze a acestui polimer.

Sursă: http://ea.md/chirurgul-plastician-anatolie-taran-realizez-interventii-de-inlaturare-a-bio-polimerului-de-1-2-ori-pe-luna/