Metoda Bullhorn – tot ce trebuie să știi despre mărirea permanentă a buzelor

Deși femeile și-au dorit dintotdeauna buze voluptoase, anume în ultimele decenii au apărut tot mai multe metode de mărire a buzelor prin intervenții chirurgicale estetice. Metodele învechite au rămas în trecut, modernizându-se atât preparatele folosite pentru augmentarea buzelor, cât și tehnicile chirurgicale folosite.

Mulți oameni, gândindu-se la ”mărirea buzelor” se gândesc la ”silicon” sau ”botex”. De fapt, metodele actuale de tratament (mărirea buzelor) nu folosesc toxina botulinică și nu mai recurg de mult la vreun implant de buze. Sigur pentru sănătate și corectabil se folosesc injectări de acid hialuronic în buze, iar pentru mărirea buzelor permanent – metoda Bullhorn.

Cum se face mărirea permanentă a buzelor?

Este deja bine cunoscut că folosirea de fillere pentru augmentarea buzelor are un efect temporar. Cea mai frecvent utilizată tehnică pentru mărirea permanentă a buzelor este procedeul Bullhorn. În această operație estetică se îndepărtează excesul de piele al buzei superioare, la nivelul bazei foselor nazale, apoi se resuturează pielea. În cadrul acestei metode de mărire a buzelor se excizează nu numai pielea superficial, dar și subderma până la țesutul adipos, ca marginile suprafețelor unite să corespundă, derma cu derma, subderma cu subderma. Se lucrează milimetric, toate suprafețele trebuie să fie bine congruent aplicate sau bine sub-poziționate una față de alta.

Operația estetică de mărire permanentă a buzelor pare simplă doar la prima vedere, în realitate poate dura ore întregi și pacienții se pot încredința doar pe mâna unui specialist cu experiență și ”ochi antrenat”.

Avantajele metodei Bullhorn (prin ce se deosebește mărirea permanentă a buzelor)

Odată ce persoana care dorește o augmentare a buzelor hotărăște să renunțe la injectările de acid hialuronic, mărirea permanent a buzelor este o alternativă logică. Nu trebuie să vă mai întrebați care e cel mai bun acid hialuronic pentru buze sau cât ține acidul hialuronic pentru buze. Nu mai trebuie să folosiți hialuronidaza pentru a dizolva vreun filler. În general nu veți mai intra într-o clinică estetică pentru a remodela buzele – efectul metodei Bullhorn rămâne neschimbat.

Această operație estetică se efectuează cu anestezie locală. Anestezia locală se face cu lidocaină sau xilină. Suturile la mărirea permanent a buzelor se efectuează intradermal ori subdermal (sunt cosmetice), aplicându-se cu nodul din interior. Cu alte cuvinte, sutura nu se vede absolut în zona nazolabială.

O diferență majoră dintre alte metode de mărire a buzelor și metoda Bullhorn este că rezultatul se vede imediat, chiar pe masa de operație. Dacă la injectările cu acid hialuronic este nevoie de o perioadă considerabilă de timp pentru ca buzele să capete aspectul final, iar uneori e nevoie de injectări repetate sau corectarea cu hialuronidază, după mărirea permanent a buzelor efectul este clar chiar de pe masa de operație. Poate exista un mic edem postoperator, dar este vizibil ce s-a modificat.

Când este nevoie de o mărire permanent a buzelor? Cine se adresează mai frecvent pentru această operație estetică?

Cel mai frecvent, pacienții vin cu inițiativa de mărire permanentă a buzelor. Unii deoarece vor să economisească (injectările cu acid hialuronic au efect temporar și trebuie repetate), alții pentru că oricum au nevoie de anumite incizii pentru a corecta unele aspecte și deja înclină spre această metodă (obținând avantaje în plus).

Mai frecvent recug la mărirea buzelor persoanele mature și în vârstă. Asta se întâmplă deoarece odată cu înaintarea în vârstă, buzele suferă schimbări considerabile prin: modificarea danturii, fenomene de emaciere (pierderea volumului), degenerarea naturală a structurilor ce susțin buzele. În timp buza superioară se întinde, scade fermitatea, cad colțurile buzelor. Atunci când modificările de vârstă devin extreme de evidente, injectările cu acid hialuronic nu mai sunt suficiente pentru a influența forma buzelor - mărirea permanentă a buzelor are avantajul de a modifica nu doar volumul, dar și forma.