Tratamentul varicelor. Simptomele pe care nu trebuie să le ignori!

Încălţămintea incomodă, tocurile înalte, activitatea fizică intensă sau statul în picioare pentru mult timp duc la apariţia varicelor. Boala este un duşman în special al picioarelor femeilor, care constă în astuparea vaselor sangvine. Doctorii susţin că, în ultimii ani, tot mai multe tinere suferă de această afecţiune. Totodată, puţine cer ajutorul medicilor la timp.

Această femeie de şase ani suferă de varice. Maladia a apărut în timpul sarcinii şi, ulterior, s-a acutizat. Pacienta a cerut ajutorul medicilor, după mai multe luni în care a apelat la automedicaţie.

Potrivit medicilor, dilataţia venelor la picioare este provocată şi de factorii genetici, statul îndelungat pe scaun şi sedentarismul.

Sarcina favorizează dezvoltarea venelor varicoase. Tocmai de aceea medicii le recomandă gravidelor să poarte ciorapi medicinali care previn apariţia maladiei. O pereche costă între 300 şi 600 de lei.

Simptomele bolii se manifestă prin vene pronunţate şi dureri de picioare. Jumătate dintre paciente apelează târziu la ajutorul medicilor, când singur soluţie sunt tratamentele chirurgicale.

"Fac tromboze. Rănile, plăgile de pe membrele inferioare sunt deja destul de complicat de tratat. Un chin pe toată viaţa. Pentru că sunt prezente plăgi şi infecţii cronice în organism. Asta înseamnă probleme pentru sănătatea generală a pacientului", a spus chirurgul plastician, Anatolie Taran.

În cazurile mai puţin grave, pacientele fac scleroterapie, un tratament care constă în injectarea unei soluţii în venele afectate.

"În acel moment vena capăta o nuanţă deschisă, se înălbeşte. Provoacă un fel de arsură pe interior. Ea primeşte încă tratament medicamentos, care stimulează funcţionalitatea sistemului valvular", a spus medicul.

Doctorii avertizează că netratarea venelor varicoase poate duce la amputarea picioarelor.