Chirurgul plastician, Anatolie Taran: cum evităm deplasarea pielii după slăbit drastic

     

Persoanele care suferă de kilograme în plus se chinuie să caute tot felul de metode de slăbire rapidă, cea mai populară fiind dieta. Operația de slăbit este ultima opțiune. Se întâmplă ca unele doamne, dornice să arate ca tinerele de pe coperțile revistelor, nu mănâncă nimic zile întregi. Când, într-un sfârșit ajung să scape de povara kilogramelor, dau de altă problemă – pielea rămâne atârnată, iar corpul capătă un aspect inestetic. Cum eviți acest lucru?

Poartă haine speciale în timp ce slăbești și folosește crema de corp

Chirurgii plastici recomandă ca, pe perioada dietei, să porți haine elastice, ori chiar un corset, acestea pun presiune pe corp și astfel pielea nu atârnă atât de tare după ce pierzi brusc din greutate. Doctorii esteticieni mai spun că este foarte importantă să folosești o cremă de corp. Dacă scapi de mai mult de 20 de kilograme, oricum vei vedea urmările, dar măsurile de prevenție te scapă de un procent bun de piele în plus.

Hidratează-te și alimentează-te corect

Este foarte important ca, pe perioada slăbitului, să menții pielea hidratată. Asta înseamnă că trebuie să bei mai multă apă decât până acum. Specialiștii recomandă ca femeile să bea minim doi litri de apă, în perioadă slăbitului, iar bărbații – aproximativ trei litri.

Un meniu variat și echilibrat, iarăși, este ceea ce te va scăpa de grija pielii care atârnă. Trebuie să mănânci alimente bogate în proteine: pește, carne, ouă.

Când recurgi la o operație plastică?

Când surplusul de piele și grăsime este vizibil, există o soluție finală. Operația plastică te scapă de pielea în plus, de vergeturi și corectează poziția mușchilor.

Intervenția respectivă poartă denumirea de abdominoplastie. Prin această metodă, medicul va recontura abdomenul tău și te va ajuta să-ți recapeți încrederea în sine. Medicul în care ai încredere poate să îți vorbească despre beneficii și riscuri, dar și despre cât te-ar costa o operație de îndepărtare a surplusului de piele. Așadar, nu trebuie să renunți la dorința de a slăbi, doar pentru că-ți este frică de pielea lăsată. Această problemă se elimină mult mai simplu, decât kilogramele în plus (deși există și aici o soluție, liposcuția).