Despre operația de micșorare a sânilor la “O Seară Perfectă” cu Anatolie Taran

Micsorarea glandelor mamare

Publicată de Пластический хирург - Prof. Anatolie Taran - Chirurg Plastician pe Luni, 30 octombrie 2017

Reducerea glandelor mamare este o operație de reconstrucție, prin care se realizează micșorarea volumului sânilor și repoziționarea elementelor anatomice ce suferă cu timpul procesul de ptoză (cădere), repoziționarea lor la nivelul coordonatelor estetice normale. 

Există două cazuri în care femeile apelează la micșorarea sânilor:

  1. din cauza obezității;
  2. slăbirea excesivă și bruscă. 

Fiecare al doilea om din ţara noastră este supraponderal sau obez. O demonstrează un studiu al Centrului Național de Sănătate Publică, publicat în contextul Zilelor Europene ale Mișcării pentru sănătate. Mai mult, Republica Moldova ocupă locul 72 din 188 în topul țărilor cu cele mai multe persoane supraponderale. Deci, este natural ca în ultimii ani, din cauza numărului mare de persoane obeze, femeile recurg la procedura de reducție mamară. Cea mai mare problemă pe care o crează sânii mari este durerea de coloană, dar și probleme respiratorii, dureri de gât, precum și dureri de cap. 

Al doilea caz este atunci când femeile pierd din greutate brusc. În asemenea situație, intervenția de micșorare a sânilor implică și eliminarea surplusul de piele ptozat. Se pot micșora 3-4 cm de țesut. Tot în acest caz se indică și un implant mamar pentru un rezultat frumos. Așadar, pot fi trei tipuri de intervenții chirurgicale diferite concomitent (reducția mamară, eliminarea surplusului de piele ptozat și implantul mamar). Perioada de recuperare este rapidă, dar primele 4-5 zile pacienta trebuie să se afle în clinică pentru îngrijiri postoperatorii. 

Cât costă o operație de micșorare a sânilor?

Prețul este calculat în dependență de tipul ales de intervenție chirurgicală, dacă se pun implanturi sau nu. Prețul variază de la 60.000 până la 80.000 de lei.