Câți oameni din Moldova apelează la chirurgia plastică?

Secolul XXI impune niște standarde ale frumuseții adesea imposibil de obținut prin metode naturale. Tot mai multă lume apelează la serviciile unui doctor estetician pentru a-și corecta unele neajunsuri, unele amprente lăsate de timp, iar uneori chiar pentru a corecta malformații sau cicatrici rămase în urma traumelor. 

Chirurgia plastică în Chișinău și în Republica Moldova, în general, se dezvoltă vertiginos. Tot mai mulți oameni apelează la un medic estetician, pentru a obține rezultate satisfăcătoare, rapid. Conform datelor statistice, numărul de operații plastice în Republica Moldova creşte cu 30% anual - asta însemnând, în 2019, cca 5 intervenții estetice, zilnic.

Printre cele mai populare domenii în care activează un medic plastician din țara noastră este chirurgia estetică a feței. Trecerea timpului, condițiile nocive de mediu, stilul de viață se văd, la propriu, pe fața pacienților. Procedura de lifting facial urmărește reîntinerirea feței prin înlăturarea excesului de piele, atenuarea ridurilor și repoziționarea structurilor faciale profunde. Liftingul facial chirurgical reușește o întinerire cu până la 10 ani.

Pacienții mai apelează la: 

  • blefaroplastie – înlăturarea surplusului de piele și țesut adipos la nivelul pleoapelor, înlăturarea cearcănelor;
  • otoplastie – corectarea urechilor și formarea pavilionului estetic al urechii.
  • liposucție - aspirația grăsimii din anumite zone ale corpului.

De un succes deosebit se bucură și operația de mărire a sânilor cu implanturi mamare. Tot mai multe femei aleg un chirurg estetician bun ca să-și corecteze volumul și forma sânilor - lucru imposibil de făcut prin alimentație, sport sau masaj.

Atât femeile, cât și bărbații recurg la abdominoplastie, pentru a îndepărta excesul de grăsime și piele din regiunea abdomenului.