Trei proceduri de chirurgie estetică de la medici esteticieni de TOP

3 proceduri estetice de la chirurgi de TOP

Anatolie Taran este chirurg plastician de categoria superioară, doctor habilitat în științe medicale și are peste 25 de ani de experiență în domeniu. El dezvăluie secretele chirurgiei plastice din Chișinău și spune care sunt 3 cele mai populare.

Care sunt cele mai populare intervenții chirurgicale

Cele mai solicitate intervenții în Republica Moldova sunt: blefaroplastia superioară sau inferioară, mărirea buzelor și lipofilling facial. 

  1. Blefaroplastia (inferioară/superioară) este intervenția efectuată pentru corectarea aspectului pleoapelor superioare și/sau inferioare. În cea mai mare parte, pacienții se confruntă cu un exces de piele pe pleoapa superioară, care creează o senzație de ochi obosiți și greoi. În cazul blefaroplastiei inferioare cele mai mari probleme sunt pungile de sub ochi, laxitatea țesuturilor. 
  2. Mărirea permanentă a buzelor prin intermediul unei intervenții chirurgicale care redă buzelor o formă proeminentă, pentru totdeauna. Acest procedeu este unul inovator și se numește bullhorn liplift. Se îndepărtează excesul de piele al buzei superioare la nivelul bazei foselor nazale. Cel mai mare avantaj al procedurii este persistența rezultatului. Intervenția durează mai puțin de o oră - uneori chiar douăzeci de minute - și se efectuează sub anestezie. 
  3. Lipofillingul facial – se deosebește cu prioritate de alte proceduri, deoarece rezultatele sunt de durată. Procedura de lipofilling este o intervenție chirurgicală minim invazivă. Prin intermediul propriului țesut adipos se corectează ridurile, se umplu șanțurile nazolabiale și se accentuează pomeții.

Curiozități: Bărbații sunt și ei clienți fideli ai clinicilor specializate în chirurgia plastică. Cele mai solicitate proceduri în rândul sexului puternic sunt: blefaroplastia și abdominoplastia.