Despre tratamentul de rejuvenare facială. Antidotul împotriva ridurilor și depresiunilor faciale

Bagajul genetic, modul de viață, alimentația, somnul insuficient, stresul, expunerea la soare, mișcările faciale – toate contribuie la schimbarea aspectului feței în timp. Odată cu trecerea anilor apar riduri tot mai pronunțate în urma râsului, chiar și în urma celui mai inofensiv zâmbet - riduri în formă de evantai la coada ochilor sau riduri faciale în zonele în care apar mişcările muşchilor.

Femeile care vor să sfideze trecerea timpului și să arate mereu tinere, apelează la tratamente de îndepărtare a ridurilor. Substanţele injectabile sunt cele mai solicitate. Ele vor umple liniile feței și vor reda, temporar, aspectul întinerit al feței. Substanţele injectabile pot fi folosite ca și completare la tratamentul cu laser, în liftingul facial, sau în mod independent.

În cele ce urmează vom explica cum se desfășoară intervenția de întinerire a feței și la ce rezultate te poți aștepta. Acesta este doar un articol informativ și, pentru că fiecare om este diferit, s-ar putea să nu găsești răspuns la toate întrebările. Orice nedumerire ai, nu ezita și întreabă de chirurgul plastician.

Injectările cu acid hialuronic sau grăsime proprie – cea mai populară metodă de întinerire facială

 

Mulți dintre cei care apelează la rejuvenare facială, optează pentru injectarea cu acid hialuronic sau grăsime proprie. Aceste substanțe se potrivesc cel mai bine pentru umplerea ridurilor faciale și unor cicatrici, deoarece nu pornesc nici o reacție din partea organismului. Tot acest procedeu se folosește și la mărirea buzelor. Substanţele injectabile nu sunt suficiente, însă, pentru a remodela o față plină de riduri, nu vor contribui la ridicarea pleoapelor sau la înlăturarea pungilor de sub ochi – afecțiuni care, deseori, se asociază cu înaintarea în vârstă. În aceste cazuri, doctorul estetician îți va recomanda:

  • peelingul chimic,
  • dermoabraziunea,

sau

  • tratamentul cu laser.

Ține minte că substanţele injectabile nu pot schimba conturul facial în măsura în care o pot face procedurile chirurgicale.

Cum va arăta fața ta după tratamentul cu substanțe injectabile?

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl conştientizezi este că rezultatul nu va fi unul permanent. Materialele injectabile sunt, până la urmă, metabolizate de corp. Nu trebuie să te aştepţi la rezultate la fel de durabile ca în cazul unei intervenţii chirurgicale realizate în scop cosmetic. Chiar și așa, substanțele injectabile vor conferi tenului tău tinerețe, elasticitate, fermitate. Acidul hialuronic și grăsimea introdusă prin lipofilling îți vor da, chiar și dacă pentru o perioadă determinată, siguranță și senzația de tinerețe.

Te întrebi cât va dura efectul?

 

Pentru că, după cum spuneam, fiecare om este diferit, așa și corpul lui reacționează diferit la intervenții de acest gen. Asta înseamnă că în unele cazuri rezultatul tratamentului de rejuvenare facială va fi vizibil o perioadă scurtă. În cazul altora, termenul este greu de stabilit și rezultatele pot fi pentru totdeauna. Totul depinde de corpul tău și de modul în care va reacționa la acest procedeu de întinerire facială. Cert este că, dacă decizi să apelezi la o astfel de intervenție, trebuie să apelezi la un chirurg plastician bun – unul în care ai încredere deplină și care să te ghideze, să te îndrume către procedurile cele mai potrivite pentru tenul, vârsta și necesitățile tale.