Anatolie Taran: „Uneori, corectez greșelile altor colegi. Operațiile plastice nereușite sunt un risc pentru pacienți”

ANATOLIE TARAN LA VORBE BUNE

Anatolie Taran, uneori, corectează greșelile altor colegi. Operațiile plastice nereușite sunt un risc pentru pacienți.

Publicată de Vorbe bune cu Lilu pe Marţi, 21 august 2018
          

Chirurgia plastică în Chișinău a evoluat semnificativ de-a lungul anilor. Astăzi, grație tehnologiilor moderne și instruirii permanente a medicilor plasticieni, pot fi corectate multe defecte. Chirurgia reconstructivă poate înlătura imperfecțiunile unei operații plastice nereușite.

De exemplu, acum câțiva ani au fost în vogă buzele voluminoase. Introducerea unor filere de silicon a dus la o serie de rezultate inestetice și exagerări. Din acest motiv, pacientele apelează ulterior la  intervenții chirurgicale de corecție sau micșorare a buzelor.

Chirurgia estetică și reparatorie este anevoioasă și presupune unele riscuri. Sunt anumite tipuri de intervenții chirurgicale care nu au rezultate excelente. Organismul uman este unic, dar implică variații extreme. Sunt reacții adverse și riscuri pe care un medic plastician și le asumă. De aceasta depinde gradul lui de competitivitate și ingeniozitate. Microchirurgia reconstructivă este o prelungire a chirurgiei generale plastice. Așadar, numai un chirurg plastic poate efectua operații de corecție.

Altă intervenție populară din chirurgia estetică facială de corecție este eliminarea pungilor de sub ochi. Nu este o operație complicată, dar prezintă anumite riscuri. Tehnica se realizează prin interiorul pleoapei și necesită maximă precizie și minuțiozitate. Chirurgia plastică și, mai ales, cea reconstructivă este o chirurgie de finețe, cu tehnici exacte și prestabilite.

Există necesitatea unei operații reconstructive în urma unor traume, cicatrici, arsuri, accidente, chirurgia reconstructivă a sânului după mastectomie sau remodelarea corporală după scăderea masivă în greutate.

Statisticile spun că 1 din 10 intervenții este reconstructivă. Deci, indiferent dacă ai suferit un traumatism sau ai avut parte de o experiență neplăcută cu alți medici plasticieni, chirurgia reconstructivă poate corecta aceste imperfecțiuni. Pentru mai multe detalii apelează la numărul de telefon +373 79 432 776 sau programează-te la o consultație.